Playa Las Teresitas in vier sectoren verdeeld

Playa Las Teresitas in vier sectoren verdeeld

Geschreven op 22-05-2020
Guy Devos


Het strand van Las Teresitas, de belangrijkste badzone van Santa Cruz, heeft een oppervlakte van 75.000 vierkante meter en kan zich tot het grootste strand van Tenerife benoemen.
Door de grootte bemoeilijkt het de uitvoering van maatregelen waaraan het moet voldoen wanneer het strand maandag opengaat onder de noemer fase 2.
Vandaag werkt personeel van de gemeente aan het vinden van de formules die het best passen bij de omstandigheden van het grootste strand van Tenerife. Het ontwerp waaraan zij werken op het gebied van veiligheid en mobiliteit, is gericht op de meest haalbare opties, en door te elimineren werken zij de opties weg die door hun moeilijkheidsgraad niet of poeilijk uit te voeren zijn.

Hoewel Santa Cruz vijf erkende badzones heeft, zullen de meest specifieke maatregelen worden toegepast op het strand van Las Teresitas. Een van de voorstellen die het meest voor de hand ligt is het strand op te delen in sectoren zodat de gebruikers kunnen worden geleid en eventueel begeleid om zo ongewenst overbevolking op een bepaald deel van het strand te voorkomen. Er wordt bekeken om een van de sectoren te reserveren voor mensen boven de 70 jaar. Op deze manier wordt de meest risicovolle leeftijdscategorie gescheiden van de andere (jongere) gebruikers.

Elke sector zal slechts 50% van zijn werkelijke capaciteit kunnen bevatten en van zodra deze capaciteit bereikt wordt zal er overgegaan worden tot het vullen van een andere, onbezette sector.
Als alle sectoren hun halve capaciteit hebben bereikt wordt het strand afgesloten en zullen nieuwe bezoekers niet meer worden toegelaten.

Wat de kiosken aan het strand van Las Teresitas betreft, wordt er zoals gevraagd, een regeling voorgesteld. In het bijzonder zouden de uitbaters gemachtigd worden om een beperkte aantal tafels en stoelen te plaatsen.

Een andere maatregel die mogelijks wordt toegepast, is het gebruik kunstmatige intelligentie om informatie te verstrekken over de aantallen en over de bewegingen van de strandgangers.
Het gemeentebestuur heeft weliswaar nog geen besluit genomen over de criteria die op andere badzones moeten worden toegepast, aangezien er momenteel alleen gefocust wordt op controles op het strand van Las Teresitas.