Korte berichten - deel 1

Korte berichten - deel 1

Geschreven op 23-05-2020


Verlaten Zodiac boot met sloffen sigaretten aan de kust van Santa Úrsula

Donderdagnamiddag is een verlaten Zodiac boot gevonden aan de kust van Santa Úrsula in de zone Camino del Mar. Het lokale politiebureau in de noordelijke gemeente ontving een waarschuwing over een verlaten boot aan de kust. Onmiddellijk daarna begaven de agenten zich naar de aangewezen plaats, een baai met moeilijke toegang waar de Barranco Hondo uitmondt, die de gemeenten Santa Úrsula en La Victoria de Acentejo scheidt.

De lokale politieagenten vonden een verlaten boot, type Zodiac, uitgerust met twee buitenboordmotoren. Evenzo vonden ze binnenin verschillende sloffen sigaretten en Marokkaanse kleding. De eerste tekenen wijzen op de mogelijkheid dat de boot is gebruikt voor het aan land brengen van drugs. De Guardia Civil heeft de zaak overgenomen en zal het onderzoek verderzetten.

 

26 kilo cocaïne arriveerde vanuit Brazilië op de Canarische Eilanden

De Guardia Civil van Las Palmas heeft, in samenwerking met de douane-inspecteurs van de belastingdienst, 26,2 kilo cocaïne in beslag genomen die verborgen zaten in een goederencontainer. Om drugshandel en andere illegale praktijken te voorkomen, voerden de agenten controles uit op 213 containers afkomstig van een Braziliaans vrachtschip. Dit resulteerde in een vangst van 26 kilo cocaïne die verborgen zat in een lading van 540 zakken suiker.

 

Twee mensen licht gewond bij een brand in El Médano

Vrijdagmorgen ontstond er een brand in een gebouw in El Médano, in de gemeente Granadilla, waardoor de bewoners van het pand moesten worden geëvacueerd. Twee personen werden bevangen door de rook en één van hen moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Leden van de brandweerkazerne van San Miguel konden de vlammen snel onder controle krijgen. Hoe de brand is ontstaan, is voorlopig nog niet bekend.La Gomera brengt een fluitend eerbetoon

Het eiland La Gomera heeft een gefloten dankwoord en een "groot eerbetoon" gebracht aan iedereen die heeft meegewerkt en dit blijft doen in de strijd tegen de coronaviruspandemie in heel Spanje en in de wereld.

Het ‘Silbo Gomero’ is een fluittaal die "gesproken" wordt door sommige bewoners van het Canarische eiland La Gomera. De taal diende vroeger om te kunnen communiceren over de diepe valleien heen die op het hele eiland voorkomen.

Alle fluiters van La Gomera kwamen woensdag om 19:00 uur samen om hetzelfde bericht te fluiten: "Dank u allen voor uw inspanning". De regering van de Canarische Eilanden zal hiervan een video lanceren om het Gomera identiteitsmerk, het Silbo Gomero, dat tot op de dag van vandaag de communicatie tussen de eilandbewoners mogelijk maakt, te promoten als een teken van de Canarische cultuur.


Wordt dit het mondmasker van het ‘nieuwe normaal’?

Maskers zijn het sterproduct geworden in deze coronacrisis. Nu zijn ze nog veel belangrijker geworden sinds de regering van Pedro Sánchez ons verplicht heeft ze te dragen in gesloten ruimtes en in die gevallen waarin de veiligheidsafstanden op straat niet kunnen worden gegarandeerd.

In fase 2 heb je toegang tot de restaurants om binnen te eten en een van de problemen is dat dat heel moeilijk is als je een mondmasker moet dragen. Om dit op te lossen heeft het Israëlische bedrijf Avtipus Patents and Inventions een ontwerp onthuld om te proberen dit probleem op te lossen: het is een masker met een mechanische mondgedeelte dat de gebruiker kan openen om veilig te eten.

Avtipus is van plan om met de productie van het product in 2020 te starten en het idee van de makers is dat dit masker deel uitmaakt van het "nieuwe normaal". We zullen zien of het zo ’n vaart zal lopen...