Wietplantage ontmanteld

Wietplantage ontmanteld

Geschreven op 24-05-2020
Guy Devos


Een wietplantage met 1.140 marihuanaplanten in Las Higueritas (Guía de Isora) werd door de Guardia Civíl ontmanteld.

De serre was gelegen in het gehucht die bekend staat als Las Higueritas en had geen hekken of muren rond de plantage, maar deze  werd wel omringd met stinkend afval en met uitwerpselen die de geur van de marihuanaplanten moestn maskeren, dixit de Guardia Civíl in een verklaring.
Daarbij werden vijf personen opgepakt, gearresteerd en beschuldigd van misdaden tegen de volksgezondheid.

Politieagenten die het terrein observeerden nabij twee aangrenzende landbouwgebouwen 200 tot 300 meter van de kas, konden twee mannen bij de kraag vatten in een voorraadruimte. Zij werden geïdentificeerd en gearresteerd. De Guardia Civil vond er bezwarende voorwerpen en materialen en vroegen de onderzoeksrechter om een toelating tot huiszoeking.

Twee andere kerels werden gearresteerd toen zij probeerden om zakken met marihuanaknoppen uit een van de stockageruimtes te halen. Bij de arrestestaties hebben ze de agenten zelfs aangevallen.

Tijdens de zoektocht werden 1.140 marihuanaplanten, 91 kilo wietknoppen en divers weeg- en verpakkingsmaterieel in beslag genomen, samen met twee mobiele telefoons, allerhande documentatie en een superdure luxe-auto.

De eigenaar van de boerderij werd ook beschuldigd van een misdrijf tegen de volksgezondheid, meldt de Guardia Civil, die tijdens de actie geruggesteund werd door de plaatselijke politie van Guía de Isora.