Korte berichten

Korte berichten

Geschreven op 21-06-2020


Twee personen hebben vrijdag het Repsol tankstation in Arafo overvallen en konden met het geld van de gokautomaat aan de haal gaan. Een veiligheidsagent, die aanwezig was, werd bedreigd met een pistool. Momenteel bleef het tankstation open tot 00.00 uur, iets waar de criminelen gebruik van maakten om de aanval uit te voeren. Een maand geleden konden overvallers 1.500 euro en 30 sloffen tabak stelen bij een overval in het tankstation in Las Zocas, dat tot dezelfde groep behoort.

Agenten van de Guardia Civil van Puerto de la Cruz hebben twee mannen van respectievelijk 43 en 47 jaar oud gearresteerd, beiden inwoners van La Orotava, voor het telen van marihuanaplanten. De gebeurtenissen deden zich voor toen de agenten tijdens een normale wegcontrole het voertuig van de daders had tegengehouden. Hun nerveuze houding wekte enige argwaan bij de agenten die vervolgens de auto doorzochten en in de kofferbak 66 marihuanaplanten vonden.

Een reddingsboot van ‘Salvamento Marítimo’ heeft 31 migranten gered, waaronder twee baby's, toen ze met hun boot de kusten van Fuerteventura naderden. Ze werden vrijdag rond 16.00 uur opgemerkt over overgebracht naar Puerto del Rosario, waar ze rond 19.00 uur aankwamen. Eén vrouw moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Agenten van de Guardia Civil op Gran Canaria hebben zes mensen gearresteerd, waaronder een minderjarige, voor het plegen van een overval met geweld en het lidmaatschap aan een criminele bende. De zes daders hebben een man overvallen en verschillende slagen toegebracht nadat ze hem hadden vastgebonden. Het slachtoffer werd verplicht zijn bankkaart en code af te geven waarmee twee vrouwen van de groep een reeks aankopen deden en ook cash geld hebben opgenomen.

Agenten van de Guardia Civil van Los Llanos de Aridana (La Palma) arresteerden drie mannen tussen de 29 en 32 jaar oud, voor een overval met geweld en voor afpersing en bedreigingen. De daders hadden de toegangsdeur van een handelszaak in Puntagorda geforceerd en konden de kluis stelen met 32.090 euro. Bovendien wordt een van de verdachten veroordeeld voor afpersing en bedreigingen. Hij heeft de manager van een supermarkt afgeperst en bedreigd om toegangsinformatie te geven van de kluizen in zijn supermarkten. Evenzo werd het slachtoffer verplicht geld te betalen voor zogenaamde ‘bescherming’.