De zomer zal op de Canarische Eilanden "warmer zijn dan normaal"

De zomer zal op de Canarische Eilanden "warmer zijn dan normaal"

Geschreven op 21-06-2020


De astronomische zomer, die gisteren om 23.44 uur is begonnen, zal waarschijnlijk warmer zijn dan normaal in de zuidelijke helft van het schiereiland en op de Balearen en de Canarische Eilanden. En wat de regenval betreft, zal het in heel Spanje ook droger zijn dan normaal, volgens het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (AEMET).

De woordvoerster, Beatriz Hervella, heeft erop gewezen dat er echter geen duidelijk signaal is over hoe de temperaturen zich deze zomer in de noordelijke helft van het schiereiland zullen gedragen. Niettegenstaande kan worden aangetoond dat de lente en de eerste vijf maanden van het jaar het begin zijn van het heetste jaar ooit sinds het begin van de waarnemingen maar de maand juni kan deze situatie enigzins normaliseren aangezien de temperaturen in juni normaal zijn of zelfs iets kouder dan normaal.

Hervella heeft aangekondigd dat deze ‘koelere periode’ abrupt zal eindigen, aangezien de temperatuur de komende dagen zal stijgen en voor het eerst dit jaar de 40°C zal worden bereikt in steden zoals Córdoba en Sevilla. Het zal een periode van blijvende hoge temperaturen zijn, maar ze zullen niet zo hoog zijn dat er sprake is van een hittegolf.