Duitsers, Engelsen en Polen, de eerste toeristen op Tenerife na de alarmtoestand

Duitsers, Engelsen en Polen, de eerste toeristen op Tenerife na de alarmtoestand

Geschreven op 21-06-2020


De eerste toeristen die Tenerife bezoeken in het postcoronavirus-tijdperk zijn Duitsers, Engelsen en Polen. De Canarische Eilanden bevinden zich in de nieuwe normaliteit en daarmee zullen de luchthavens van de Canarische Eilanden een nieuwe stap zetten in de richting van het volledige herstel van hun activiteit.

Contreet betekent dit dat de eerste vluchten vanuit het buitenland toekomen, meer bepaald vanuit de steden Düsseldorf (Condor), Manchester (Ryanair) en Katowice (Wizz-Air). Ook Gran Canaria heeft zijn eerste vliegtuigen verwelkomd vanuit Londen en Frankfurt.

AENA legde echter uit dat het aantal internationale vluchten bijna te verwaarlozen zal zijn, althans in vergelijking met wat op dit moment gebruikelijk is. Om een ​​idee te krijgen in hoeverre de luchtverbindingen door de pandemie zijn verminderd, volstaat het erop te wijzen dat er in deze dagen van vorig jaar maar liefst 6000 vluchten werden uitgevoerd. Het herstel van de verloren connectiviteit is dan ook een van de belangrijkste taken voor de overheid.