Vuren van San Juan niet helemaal verboden

Vuren van San Juan niet helemaal verboden

Geschreven op 21-06-2020
Guy Devos


Tenerife verbiedt de vreugdevuren van San Juan op alle brandgevoelige plaatsen van Tenerife, dit heeft het departement van Natuurlijke Omgeving en Veiligheid van de Cabildo van Tenerife gecommuniceerd.

Het betrokken ministerie van natuur- en veiligheidsgebied van Tenerife heeft donderdag reeds besloten om het aansteken van vreugdevuren ter gelegenheid van de feesten van San Juan op 23 juni te verbieden in het hele bosbrandgevaarlijke gebied van het eiland, dat de midlands en de plattelandsparken van Teno en Anaga omvat.

‘We zijn al een tijdlang in een periode van bijzondere alertheid voor bosbranden en we moeten mensenmassa’s vermijden door de maatregelen die voortvloeien uit de COVID-19-pandemie,’ zei de minister van Natuurlijke Milieu van het eiland, Isabel Garcia in een verklaring.

Vorige week zijn er pogingen geweest om, enerzijds te zorgen voor een sensibilisering voor het milieu en anderzijds om verantwoordelijk en voorzichtig te zijn,’ zei Garcia. Daarom zullen de ‘hogueras’ op de stranden nauwlettend worden gecontroleerd door de politie op het overschrijden van het maximum aantal personen en op de onderlinge afstand die ieder dient te bewaren.

Bovendien kunnen deze groepen mensen rond de vuren contraproductief zijn in de bestrijding van het COVID-19-virus en om ervoor te zorgen dat een gedegen volksgezondheid voorrang krijgt op een pandemie.