Korte berichten

Korte berichten

Geschreven op 22-06-2020


Een bemanningslid van het schip "Ciudad de Palma" is omgekomen en twee anderen zijn gewond geraakt zaterdagmorgen in de haven van Santa Cruz de Tenerife, toen een container op hen viel tijdens het laden en lossen. De twee gewonde bemanningsleden zijn overgebracht naar het Nuestra Señora de La Candelaria Ziekenhuis.

Een fietser van 20 raakte zaterdag zwaar gewond na een val in de urbanisatie San Diego, in de gemeente San Cristóbal de La Laguna (Tenerife). Zoals gemeld door het Coördinatiecentrum voor Noodsituaties en Veiligheid (Cecoes) 112 had de jongeman een zwaar hoofdletsel opgelopen en werd met spoed overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van de Canarische Eilanden.

Gearresteerd in El Puertito (Adeje) voor het schieten met een harpoen op een andere man. De gebeurtenissen vonden plaats in de genoemde baai waar een boot voor anker lag met meerdere mensen aan boord. Een onbekende man benaderde de boot en op een gegeven moment pakte hij een harpoen en schoot op het slachtoffer. Volgens getuigenissen liep de getroffen persoon lichte verwonding op aan de borst, hoewel hij veel geluk heeft gehad en de gevolgen zelfs dodelijk hadden kunnen zijn. Waarom de man heeft geschoten, is nog niet duidelijk.

De nationale politie heeft een 51-jarige man aangehouden in de gemeente Arrecife op Lanzarote, toen hij de motor van een auto wilde stelen. Bij zijn arrestatie verklaarde de dader dat hij dacht dat het voertuig geen eigenaar had en dat hij de dag ervoor al de batterij en radiator had verwijderd.

De Guardia Civil heeft een 15-jarige tiener op Fuerteventura aangehouden die naar verluidt via sociale netwerken contact opnam met minderjarigen op de Canarische Eilanden en erin geslaagd is om de slachtoffers te misleiden en sexueel getinte video's en foto's te verkrijgen. Vervolgens dwong hij hen om meer vergelijkbare beelden naar hem toe te sturen en dreigde ermee ze openbaar te maken op de sociale media als ze weigerden dit te doen.