Hotels op de Canarische Eilanden openen mondjesmaat

Hotels op de Canarische Eilanden openen mondjesmaat

Geschreven op 22-06-2020


Langzaam en op het ritme van de komst van de toeristen. Dat is het tempo waarmee de hotels en de appartementen van de eilanden heropenen, allemaal in afwachting van hoe de luchtverbindingen gedurende het zomerseizoen worden hervat. De belangrijkste opmerking in de horeca is die van voorzichtigheid en daarom zullen de Canarische accommodaties slechts ongeveer 10% van hun bedden op de markt brengen. Dit is wat er zal gebeuren op Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote, terwijl Fuerteventura optimistischer is en tot 30% van zijn bedden zal aanbieden.

Vanaf 1 juli zullen de luchtvaartmaatschappijen wekelijks 125.000 zitplaatsen aanbieden, zoals woensdag gemeld door het Ministerie van Toerisme van de regering van de Canarische Eilanden. Dit is slechts 8,5% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Tenerife gaat geleidelijk open. Van de 151.270 bedden die het eiland heeft, zouden volgens het computersysteem dat wordt gebruikt door de afdeling toerisme van de regering, ongeveer 14.000 bedden beschikbaar worden gesteld voor de bezoekers. Tot 38 vestigingen hebben aan de hotelvereniging van Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro (Ashotel) meegedeeld dat ze in juli hun deuren zullen openen, 9 in het noorden en 24 in het zuiden en 5 in het grootstedelijk gebied, wat neerkomt op slechts 9,2% van de totale accommodatiecapaciteit.