Geen quarantaine meer voor toeristen uit het Verenigd Koninkrijk

Geen quarantaine meer voor toeristen uit het Verenigd Koninkrijk

Geschreven op 22-06-2020


De minister van Buitenlandse Zaken, Arancha González Laya, maakte zaterdag bekend dat Britse burgers vanaf 21 juni zonder quarantaine Spanje mogen binnenkomen, net als burgers van de EU-lidstaten.

De minister herinnert eraan dat de drievoudige controle van kracht zal zijn : herkomst, temperatuur en registratie. We gaan iedereen vragen zich te registreren, zodat we alle contactgegevens hebben en personen kunnen lokaliseren als ze het coronavirus oplopen, zei ze.

De mogelijke oplegging van een quarantaine aan Britse toeristen werd vrij vlug afgeschaft nadat men had vernomen dat de Britse regering een quarantaine zou opleggen aan reizigers uit Spanje als een maatregel van "wederkerigheid". We onderhouden contacten met de Britse autoriteiten om te zien of ze hetzelfde zullen doen. We hebben deze beslissing genomen uit respect voor de 410.000 Britten die hun tweede verblijfplaats in Spanje hebben', legde de minister uit.

We zullen onze belofte nakomen en de Britse burgers vanuit epidemiologisch oogpunt op dezelfde manier behandelen als die van andere EU-lidstaten, zo luidt het.