Voetbalnieuws

Voetbalnieuws

Geschreven op 23-06-2020
Guy Devos


De voetbalploeg Club Deportivo Tenerife behaalde de eerste post-coronavirusoverwinning in El Sardinero op een welverdiende manier in de Segunda División A. De wit-blauwen, nu buitenshuis in rood-witte tenue, waren superieur aan Racing de Santander die na dit seizoen veroordeeld is om te degraderen naar de Tweede Divisie B.

Een kanonschot van Joselu, van op meer dan 30 meter afstand, opende vrij snel de partij. In de tweede helft kreeg Tenerife een doelpunt tegen maar het was Jon Ander die de score op 1 –2 trapte in de toegevoegde tijd.

CD Tenerife, nu met 43 punten, staat op een comfortabele positie in de rangschikking, maar heeft nauwelijks tijd om van de overwinning te genieten, want vandaag speelt het voetbalteam thuis in het Estadio Heliodoro Rodríguez López om zich met Mirandés te meten.
In het seizoen 2019-‘20 eindigde CD Tenerife op de 16 plaats in de eindranschikking met twintig ploegen.

CD Tenerife werd in 1922 opgericht.
Tweemaal speelde Tenerife Europees voetbal: in het seizoen 1993-94 en in het seizoen 1996-97.
In '96-'97 bereikte de club zelfs de halve finale van de UEFA Cup, hierin was FC Schalke 04 te sterk, de eerst wedstrijd wonnen ze met 1-0 maar in de return in Gelsenkirchen verloren ze met 2-0. Schalke won uiteindelijk de UEFA Cup.
In 2009 keerde CD Tenerife terug in de Primera División, door op de 3e plaats te eindigen.

De club speelde lange tijd in de Segunda División A maar degradeerde in het seizoen 2009/10 weer naar de Segunda B, door op de negentiende plaats te eindigen.
Het seizoen erna was weer dramatisch door op de twintigste plaats te eindigen en degradeerde opnieuw. Het komt daar terecht in het seizoen 2011-‘12 in Grupo 1.
Op 2 juni 2013 keerde de club, nu geleid door Álvaro Cervera, terug naar de Segunda Division A na de winst in de play-off-wedstrijd tegen CE L'Hospitalet (3–2 na 2 wedstrijden).

De grootste rivaal van de club is UD Las Palmas.