Op afspraak naar het strand in El Rosario (Tenerife)

Op afspraak naar het strand in El Rosario (Tenerife)

Geschreven op 23-06-2020


Het door de gemeenteraad van El Rosario ingevoerde afsprakensysteem om te kunnen vertoeven op de stranden (La Nea en Radazul) en het zwembad en de kustlijn van Tabaiba is al door 45.000 mensen gebruikt in minder dan een maand tijd.

De methode, die andere gemeenten later hebben gekopieerd, heeft het beoogde doel bereikt en de gemeenteraad is op dit moment niet van plan deze te wijzigen, ook gezien het feit dat in de regionale regelgeving het vermijden van drukte het hoofddoel blijft.

De schepen voor veiligheid, Sara Cabello, verklaarde dat er in het zomerseizoen elke dag tussen de 4.000 en 5.000 mensen naar de kust van El Rosario komen, dus het beheersen van de capaciteit is essentieel om de veiligheid en de gezondheid van de badgasten te garanderen.

Het idee was riskant, omdat het de pionier was op de Canarische Eilanden om het uit te voeren en iedereen tevreden stellen is onmogelijk maar de burgemeester, Escolástico Gil, is duidelijk: Dit systeem is een succes omdat we hebben vermeden wat we later hebben gezien in andere Canarische gemeenten of in Barcelona, ​​waar het op de stranden een echte chaos is geweest, iets wat we ons in de huidige situatie niet kunnen permitteren.

Andere gemeenten op de Canarische Eilanden, het Schiereiland en de Balearen hebben reeds contact opgenomen met El Rosario om meer te weten te komen over dit systeem en het gebruikte computerprogramma.