Jeugd organiseert bokswedstrijden in een park in Candelaria

Jeugd organiseert bokswedstrijden in een park in Candelaria

Geschreven op 23-06-2020


Zo'n veertig minderjarigen, jongens en meisjes, waren getuige van een aantal bokswedstrijden waaraan kinderen en adolescenten met bokshandschoenen deelnamen, toegejuicht door de aanwezigen, zonder de veiligheidsafstand te bewaren en zonder dat iemand een masker droeg.

Dat gebeurde zondag in Candelaria in het Punta Larga-park, tussen het gelijknamige winkelcentrum en de avenida marítima.

Buurtbewoners verwittigenden de politie die 12 jongeren kon identificeren die, toen ze de aanwezigheid van de politie hoorden, maskers opzetten. Op de foto’s is te zien hoe tussen de 30 en 40 tieners zich in een ruimte van slechts 12 vierkante meter verdringen rond de 'boksers', die wedstrijdjes van drie tot vijf minuten betwistten.

Bij aankomst van de Guardia Civil  liepen de jongeren weg in alle richtingen, gooiden met stenen waardoor enkele geparkeerde voertuigen beschadigd werden en reageerden met obscene gebaren en beledigingen.

Een poosje later, bij het vallen van de avond, werden de bokswedstrijden hervat, wederom zonder maskers en zonder veiligheidsafstand. Het is niet de eerste keer dat de bewoners van het gebied een klacht indienen en de politie oproepen voor rellen tussen minderjarigen.