Minder vluchten, minder toeristen

Minder vluchten, minder toeristen

Geschreven op 24-06-2020
Guy Devos


Vooraleer het COVID-19-virus de wereld veroverde vlogen meer dan 23.000 vliegtuigen van 2.000 luchtvaartmaatschappijen in het planetaire luchtruim en vervoerden meer dan 2 miljard mensen per jaar.
De Canarische eilanden namen 12 miljoen toeristen voor hun rekening en spijsden zodoende de meest vitale economische sector: het toerisme.

Nu is de Canarische archipel, de regio in Spanje die het zwaarst getroffen wordt door de post-pandemische crisis.
De noodzaak om de gezondheidscontroles in de luchthavens te verscherpen, de angst voor besmetting, de optie - die nog niet is toegepast - om het aantal zitplaatsen in vliegtuigen te verminderen en de financiële verwoestingen door het coronavirus zullen leiden tot onherstelbare schade. Ondanks het feit dat verschillende luchtvaartmaatschappijen vanaf juli de vliegroutes met de Canarische Eilanden geleidelijk aan zullen heropstarten.

De luchtvaart op de Canarische Eilanden, waarbij volgende maand slechts 8,5% van de vluchten van de maand juli 2019 doorgaan, heeft na verschillende eerdere tegenslagen ook de genadeslag geïncasseerd van het coronavirus. Bedrijven als Air Berlin, het faillissement van Thomas Cook en de Brexitperikelen waren nog niet helemaal verteerd toen het geraamte met de zeis voorbijkwam.

Enkel Binter onderhield tot einde mei wekelijks 167 vluchten, waarvan 143 tussen de eilanden onderling en 24 verbindingen met het vasteland, vanwege de alarmcrisis.

Het belang van lowcost luchtvaartbedrijven evenwel blijft groot. Toch sloot Ryanair eerder de basissen op de Canarische Eilanden en is EasyJet van plan om 30% van zijn personeel te ontslaan, alhoewel beide luchtvaartmaatschappijen belangrijke subsidies hebben ontvangen.

Als we het hebben over toerisme op de Canarische Eilanden moeten we zeker TUI noemen, de touroperator wist de hand te leggen op 1,8 miljard euro aan noodfondsen om te kunnen overleven. Als belangrijke multinational op de Canarische Eilanden, met 30 hotels, 20.000 bedden en een marktaandeel van bijna 35% brachten TUI-vliegtuigen meer dan 2,5 miljoen toeristen aan land.

Ook Condor ontving 500 miljoen euro aan overheidssteun en geeft de maatschappij opnieuw adem. Bovendien verhoogt het de betrokkenheid om de eilanden als toeristische bestemming aan te vliegen.
Het besluit van Lufthansa om Germanwings om een van haar dochterondernemingen te sluiten en enkel verder te werken met Eurowings - die wel actief is op de Canarische Eilanden - is ook een domper op het toeristische quotum. Deze groep, waartoe ook Edelweiss behoort, onderhandelt met regeringen van vier landen over leningen ter waarde van 10 miljard euro.