Volksgezondheid wil PCR-tests op de Canarische luchthavens

Volksgezondheid wil PCR-tests op de Canarische luchthavens

Geschreven op 24-06-2020


De nieuwe minister van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden, Blas Trujillo, is aangetreden met als belangrijkste uitdaging het bereiken van een "dringende en onmiddellijke" samenwerking met ‘Sanidad Exterior’ om PCR-tests mogelijk te maken op de Canarische luchthavens.

Tijdens een persconferentie wees Blas Trujillo erop dat hij al een eerste ontmoeting had met de vorige minister van Volksgezondheid, Julio Pérez, om enkele belangrijke kwesties aan te pakken zoals het openen van de grenzen en het controleren van havens en luchthavens.

In dit verband zei hij dat "we verplicht zijn om ons open te stellen, omdat we leven van het toerisme, wat leidt tot een moeilijk evenwicht: hoe kunnen we onszelf beschermen en tegelijkertijd onszelf openstellen voor een veelheid van bezoekers die van bijna overal komen. Daarom pleit hij voor het vinden van een systeem dat ons garanties biedt voor de burgers en ook voor onze belangrijkste economische activiteit: het toerisme.

In die zin benadrukte Blas Trujillo dat het uitvoeren van de PCR-tests niet alleen een vereiste is voor de regering van Spanje, maar ook voor de Europese Unie, en voegde eraan toe dat situaties zoals de huidige pandemie de noodzaak voor een Europees gezondheidsbeleid versterken en bevestigen.

De nieuwe verantwoordelijke voor volksgezondheid gaf ook aan dat we ons op een moment bevinden waarin we meer verantwoordelijk gedrag moeten eisen van de samenleving. We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat er een tweede golf komt, zo zei hij.