Ook de president van de Canarische Eilanden dringt aan op PCR-tests

Ook de president van de Canarische Eilanden dringt aan op PCR-tests

Geschreven op 24-06-2020


De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft verzekerd dat de Autonome Gemeenschap klaar is om een eventuele nieuwe uitbraak op te vangen, maar heeft opnieuw aangedrongen dat tests worden uitgevoerd voor het vertrek of op de bestemming om de veiligheid van de Canarische bevolking en de bezoekers te kunnen garanderen.

Tijdens een persconferentie wees Ángel Víctor Torres erop dat hij niet uitsluit dat ze in de toekomst kunnen worden uitgevoerd hoewel de Europese Unie en de internationale arena het idee om PCR-tests in het land van herkomst uit te voeren uiteindelijk hebben verworpen.

De president drong erop aan dat, om maximale beveiliging te kunnen bieden aan alle inzittenden van een vliegtuig, tests bij de oorsprong de "ideale oplossing" zijn. Vandaar dat de regering van de Canarische Eilanden in onderhandeling is met het Ministerie van Volksgezondheid om ze op Canarische luchthavens te kunnen doen.

We moeten de veiligheidsregels goed blijven opvolgen, zowel indivudueel als collectief en we mogen niet vergeten hoe erg we hebben geleden onder de quarantaine, zei Torres ter rechtvaardiging van de campagnes die in dit verband al worden gelanceerd.