Lago Martiánez opent vrijdag

Lago Martiánez opent vrijdag

Geschreven op 25-06-2020
Guy Devos


Een 'verbeterd' Lago Martiánez opent vrijdag voor het publiek met de helft van de maximumcapaciteit en hanteert het zwembadcomplex een strikt protocol om de veiligheid van de gebruikers en de werknemers te garanderen.

Genegenheid en liefde voor het ontspanningspark Lago de Martiánez en om er terug naar toe te kunnen, betekent dat er een aantal acties moesten worden ondernomen om het aan te passen aan de nieuwe omstandigheden van de sanitaire noodtoestand.
Nu dit doel is bereikt, opent het complex op vrijdag zijn deuren voor het publiek met dezelfde openingsuren en aan dezelfde tarieven. De maximumcapaciteit wordt teruggeschroefd naar de helft, zijnde 2.200 personen.

De belangrijkste aanpassingswerken waren:
de uitbreiding van het gebied van de functionele diversiteit, zodat eenieder en ook de mensen uit eenzelfde bubbel de afstanden kunnen respecteren;
het schilderen en onderhouden van de gehele overdekking;
het tuinieren (snoeiwerken en onderhoud van planten en geraniums;
het herstellen van het zwembad Monumento al Mar dat zwaar beschadigd werd door de passaatwinden;
de mogelijkheid om te betalen met een bankkaart.

De zonneschermen kunnen nu aan het loket worden opgehaald om te voorkomen dat er drukte ontstaat en de strandzetels zullen op twee meter afstand van elkaar worden geplaatst.
Bovendien zullen ze na elk gebruik worden gedesinfecteerd en er zal een aanduiding op worden geplaatst om garantie te geven dat ze dit proces hebben doorlopen.
De reiniging van de toiletten is opgevoerd, de douches echter, blijven gesloten.
Om de veiligheidscriteria te halen worden op het recreatiedomein vier extra medewerkers ingezet. 

Hoewel het Lago drie maanden lang gesloten was, zal het hele complex, inclusief bars en restaurants vooraf aan een grondige ontsmettingsprocedure worden onderworpen.

De voorzitter onderstreepte dat de locatie, die ontworpen is door de prestigieuze architect César Manrique uit Lanzarote, verder een extra uitstraling moet bieden aan Puerto de la Cruz en op deze manier de ontwerper van Lago Martiánez moet eren.