Overtreders beboet

Overtreders beboet

Geschreven op 25-06-2020
Guy Devos


Zoals beschreven in eerdere nieuwsartikels waren de ‘hogueras’ op Tenerife verboden in brandgevoelige locaties en in een aantal gemeenten, zoals in Santa Cruz, La Laguna en nog een aantal andere.
Niettemin werden er toch een aantal vreugdevuren ontstoken. Uit vergetelijheid, onwetendheid of uit protest, wie zal het zeggen?

Ook in La Laguna werden verschillende San Juan-vreugdevuren ontstoken ondanks het feit dat ze verboden werden. De gemeenteraad verbood dit traditionele festival omwille van mogelijke samenscholingen die zouden kunnen uitgroeien boven de maximumcapaciteit.

De gemeente wil te allen tijde de controle houden op de verplaatsingen van mensen binnen de gemeentegrenzen, met het oog op het behoud van een goede (volks)gezondheid.

De lokale politie van La Laguna heeft dinsdag op verschillende plaatsen in Valle de Guerra, waar branden waren aangestoken ondanks het verbod, moeten ingrijpen. Dat lezen we op het officiële Twitter-account van de lokale politie van La Laguna.

De gemeenteraad publiceerde het verbod tot het aansteken van vuren tussen 23 en 28 juni 2020, tussen de vooravond van de festiviteiten van San Juan en de feesten ter gelegenheid San Pedro. Nergens mogen er brandjes gemaakt worden.

De politie controleerde met argusogen en verbaliseerde waar de vuren reeds aangestoken waren. Waar de houtopstapeling liet doorschijnen dat er later een vreugdevuur zou ontstaan werd preventief opgetreden en werd er een waarschuwing gegeven.

Ook de Civiele Bescherming werd ingezet om dit verbod na te gaan en de controle te handhaven, ook waar de vuren nog in een voorbereidende fase waren.