Canarische film gaat internationaal

Canarische film gaat internationaal

Geschreven op 26-06-2020
Guy Devos


De Canarische Eilanden neemt via Canary Islands Film deel aan de Marché du Film, de professionele markt die parallel loopt aan het filmfestival van Cannes. Dit is het eerste filmfestival dat virtueel doorgaat ten gevolge van de de COVID-19-pandmie.

De eilanden zullen door middel van videoconferenties de promotie richten op de recente verhoging van de fiscale stimulansen voor filmopnames op Canarisch grondgebied. Het belasingsvoordeel bedraagt op dit moment tot 50 procent, waardoor Canarias leider is in Europa op dit gebied. Mede door het klimaat is de archipel een van de meest bevoorrechte locaties ter wereld om filmproducties in te blikken.

Daarnaast heeft de bijzondere situatie van de Canarische Eilanden met betrekking tot de pandemie,  filmmaatschappijen toegelaten om te beginnen met audiovisuele opnames.
Daar is het productiehuis dat Hierro voor Movistar + produceert snel op ingegaan en is het gestart met de opnamen van het tweede seizoen van deze serie.

 

Twee criteria die in de huidige omstandigheden bijzonder waardevol zijn.

 

Canary Islands Film, het merk dat door de regering van de Canarische Eilanden wordt gecoördineerd en waarin openbare en particuliere entiteiten die in deze sector samenwerken, neemt deel aan het Marché du Film.

Het merk voor de promotie van de Spaanse film dat door het Instituut voor film en audiovisuele kunsten (ICAA) wordt gepromoot.