De koning roept de Spanjaarden en de Europeanen op om de Canarische Eilanden te bezoeken

De koning roept de Spanjaarden en de Europeanen op om de Canarische Eilanden te bezoeken

Geschreven op 26-06-2020


De koning riep dinsdag de Spanjaarden en de Europeanen op om de eilanden te bezoeken en alzo de toeristische sector op de archipel te reactiveren. Dit gebeurde tijdens zijn rondreis op de Canarische eilanden om de leidende rol van de regio in de gezondheidscrisis te "symboliseren".

De archipel was de eerste regio die een geval van het coronavirus meldde en is nu, gezien de afhankelijkheid van het toerisme, een van de gemeenschappen met de grootste moeilijkheden om vooruit te komen.

Felipe VI en Doña Letizia kozen de Canarische eilanden als eerste stop tijdens hun rondreis door het land in de zogenaamde nieuwe normaliteit om te praten over "het meest urgente en meest noodzakelijke voor Spanje en voor de hele Canarische Eilanden: het toerisme. We zijn klaar voor het herstel, heropenen onze grenzen en verzamelen onze moed want we staan ​​voor een zeer moeilijke situatie, een zeer steile bergop om het echte herstel in de economie te zien beginnen, zei de koning tijdens een receptie.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, bedankte de koning en de koningin voor het promoten van het toerisme in het nieuwe normaal en de steun die werd getoond bij gebeurtenissen zoals de bosbranden afgelopen zomer, het faillissement van Thomas Cook of de nevelstorm dit jaar. Hij herhaalde en beargumenteerde de noodzaak van de verlenging van de ERTE (tijdelijke werkloosheid) voor het toerisme op de Canarische Eilanden dat hoop en steun geeft aan al de mensen die erdoor getroffen zijn.