De helft van de actieve besmettingen op de Canarische Eilanden zijn geïmporteerd

De helft van de actieve besmettingen op de Canarische Eilanden zijn geïmporteerd

Geschreven op 26-06-2020


Van de 78 actieve gevallen van covid-19 die tot woensdag op de Canarische Eilanden staan geregistreerd, werden er 35 geïmporteerd, volgens bronnen van het ministerie van Volksgezondheid van de regering van de Canarische Eilanden.

33 actieve besmettingen betreft positieve diagnoses bij migranten die op 14 en 18 juni per boot aankwamen in Fuerteventura. Daarbij kwamen nog twee nieuwe diagnoses gisteren van migranten van de laatste boot die uit El Aaiún toekwam.

Deze 35 mensen, bijna allemaal asymptomatisch, zitten in quarantaine in het zogenaamde ‘Nave del queso’, op Fuerteventura gelegen aan de rand van Puerto del Rosario.

De slachtoffers worden bijgestaan ​​door leden van de ‘Misión Cristiana Moderna’ in een faciliteit die is verdeeld in acht zones, met hun eigen toiletten, die dienen om de positieven te scheiden van de negatieven, evenals mannen en vrouwen.

Alle migranten, die op de Canarische Eilanden toekomen, moeten verplicht een PCR-test ondergaan. De gediagnosticeerde immigranten bevinden zich in bewaakte quarantaine die de overdracht van het virus moet voorkomen, terwijl degenen die negatief waren in het onderzoek ook een 14-daagse preventieve quarantaine moeten ondergaan, onder toezicht van de politie in samenwerking met de dienst Volksgezondheid.