Recreatiegebieden langzaam terug open

Recreatiegebieden langzaam terug open

Geschreven op 27-06-2020
Guy Devos


De Cabildo van Tenerife heeft de heropening van de recreatiegebieden en de kampeerzones van het eiland die gesloten waren sinds de afkondiging van de staat van alarm door de Covid-19, vandaag op 27 juni heropend.

‘Zodra de alarmfasen waren beëindigd, en in toepassing van de door de regering van de Canarische Eilanden goedgekeurde gezondheidsvoorschriften, is het noodzakelijk om over te gaan tot de geleidelijke heropening van de recreatieve zones, met het in acht nemen van de nodige preventieve maatregelen’, verklaart verantwoordelijke Minister Isabel García, die er onmiddellijk aan toevoegt dat de politionele overheden en de veiligheidsdiensten zullen samenwerken om toezicht en controle uit te oefenen in deze gebieden, vooral in het weekend.

Zo zijn de recreatiegebieden van Las Raíces in El Rosario, Llano de los Viejos in La Laguna, La Quebrada in Tegueste, Las Lajas in Vilaflor, La Caldera in La Orotava, Chío in Guía de Isora en San José de los Llanos in El Tanque terug open, terwijl de andere vrijetijdsgebieden gesloten blijven.

De openbare vrijetijdsruimtes zijn open tussen 10.00 en 17.00 uur en het aanleggen van open vuren is verboden. Er mogen dus geen bbq’s worden aangelegd.
De capaciteit bedraagt maximaal 10 personen per tafel. Om hygiënische redenen adviseert de overheid het gebruik van stoffen tafellakens of ander herbruikbaar materiaal.

Het aantal personen in de sanitaire ruimtes mag niet groter zijn dan het aantal dat op de bordjes staat aangegeven. Wachtrijen dienen buiten opgesteld te worden met minstens 1,5 meter onderlinge afstand.
Het is verplicht om een masker te dragen in gemeenschappelijke ruimtes als de afstand van 1,5 meter niet kan worden aangehouden.

Om de recreatieve gebieden te gebruiken zal een voorafgaande toestemming aangevraagd worden bij de Central de Reservas del Cabildo. De locaties El Lagar, Madre del Agua en Barranco de la Arena blijven gesloten tot verdere instructie.