Goede voorspelling door TUI

Goede voorspelling door TUI

Geschreven op 27-06-2020
Guy Devos


TUI voorspelt dat het eilandtoerisme het "goed" zal doen.

De President van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, en de Minister van Toerisme, Yaiza Castilla, hebben gisteren een ontmoeting gehad met de CEO van de TUI-groep, de Duitse Sebastian Ebel, om te werken aan het herstel van de toeristenstroom naar de Canarische Eilanden.

Ebel heeft niet geaarzeld om zijn vertrouwen in het herstel van de Canarische Eilanden uit te spreken, met het argument dat ‘het goed zal gaan, want het is een van de weinige zonnige bestemmingen en de archipel heeft weinig concurrentie’. Dat zei hij met de speciale verwijzing naar het winterseizoen.

Deze vergadering is de derde op rij die de regering in de afgelopen drie maanden heeft gehouden met de koploper in de toeristische industrie.
Sinds het begin van de wereldcrisis, als gevolg van de coronaviruspandemie, en het daaropvolgende begin van het proces van de-escalatie en na het beëindigen van de alarmfasen op de eilanden, is het tijd om zich grondig voor te bereiden om in de nieuwe normaliteit, de nieuwe toeristenstroom op gang te trekken.

Ebel zei dat, volgens de voorspellingen die zij hanteren, er meer jongeren en gezinnen naar de eilanden zullen komen. De wens om te reizen blijft bestaan, hoewel lange afstanden met het vliegtuig veel te lijden zullen hebben in het postcoronatijdperk.

Europeanen zullen in de komende jaren op vakantie gaan in Europese landen of gewoon thuisblijven. Op dat vlak hebben de Canarische Eilanden een voorsprong. Dit is weliswaar een middellange afstandsvlucht, maar de bestemming heeft meerdere troeven.

TUI is de grootste toeristische groep ter wereld, met een jaarlijkse omzet, die in 2019 meer dan 18 miljard euro bedroeg, dankzij de ruim 20 miljoen klanten. De meest directe concurrent (Thomas Cook) ging afgelopen september failliet, waardoor het bedrijf nu profiteert van de toegenomen vraag.

Volgens gegevens van TDA (Travel Data Analytics) is het marktaandeel van TUI in Duitsland in januari gestegen van 24,1% naar 27,7% en in het geval van de Canarische Eilanden is het aandeel gestegen van 29,9% naar 34,4%.