Bouwwerken worden gestopt

Bouwwerken worden gestopt

Geschreven op 28-06-2020
Guy Devos


Grupo Viqueira, het bouwbedrijf dat een vijfsterrenhotel bouwt vlakbij het strand van La Tejita, in de gemeente Granadilla de Abona, heeft gisteren het bericht ontvangen van het Ministerie van Ecologische Overgang, dat onlangs werd uitgevaardigd. In dit bericht staat de opdracht om de werkzaamheden van het hotelcomplex uit voorzorg stil te leggen.

Het ministerie heeft de preventieve stopzetting van de werken bevolen en heeft daarbij aangegeven dat de landoppervlakte, waar de werken worden uitgevoerd, geen deel uitmaakt van het Maritiem Terrestrisch Publiek Domein, maar dat de wel beschermingserfdienstbaarheid kan beïnvloed worden, volgens de voorgestelde herziening van de grens die op dat deel van de kust van kracht is.

Daniel Duque, een van de woordvoerders van de Plataforma Salvar La Tejita, legde uit dat het bedrijf een parade heeft gehouden op het gebied van dienstbaarheid om aan te kondigen dat de werken in dit gebied zijn gestopt, maar dat het werk in de overige bouwgedeelten gewoon is doorgegaan.

Het echte stopzetten van de bouwwerken zal door een rechter moeten uitgesproken worden en deze zal de opdracht moeten geven om de werkzaamheden stop te zetten totdat het geschil over de afbakening is opgehelderd, is de overtuiging van de demonstranten.