Aena zegt dat de Canarische luchthavens "alles hebben" om covid-19 te controleren

Geschreven op 28-06-2020


Het hoofd van Aena op de eilanden bevestigt dat de luchthavens op de eilanden voldoen aan de Europese eisen. Naarmate het verkeer toeneemt, zullen er meer middelen en personeel worden ingezet op de luchthavens van Gran Canaria, Tenerife Sur, Lanzarote en Fuerteventura.

De directeur van de luchthavens, Mario Otero, verwierp gisteren de kritiek die de afgelopen dagen was geuit dat de opgelegde controles om het coronavirus op te sporen "onvoldoende" zouden zijn. Zoals aangegeven is het het Ministerie van Volksgezondheid en niet Aena dat de sanitaire controles op luchthavens regelt in overeenstemming met de eisen van Europa.

Zodra het ministerie heeft besloten welke controles moeten worden uitgevoerd, helpen we met de medische benodigdheden en voldoende personeel, zegt Otero, die volhoudt dat de Canarische luchthavens 'alles' hebben laten opstellen door de Spaanse en Europese autoriteiten.

Dus naarmate het aantal vluchten en het verkeer toeneemt, zal Aena de middelen, die momenteel beschikbaar zijn op de luchthavens van Gran Canaria, Tenerife Zuid, Lanzarote en Fuerteventura, verhogen. Er zullen meer temperatuurcamera's worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat er geen wachtrijen ontstaan op de luchthavens en er zal meer personeel worden ingezet, zo zei Otero.

Volgens Otero worden buitenlandse passagiers die op de Canarische Eilanden aankomen, onderworpen aan drie primaire controles. De eerste bestaat uit het bezorgen van een document met uw gegevens, stoelnummer in het vliegtuig en telefoonnummer. Ten tweede wordt een temperatuurmeting uitgevoerd door thermische camera's en ten derde is er een visuele observatiecontrole van de passagiers om externe symptomen te detecteren.