Het ‘Festival Canarias Jazz & Más’ vindt plaats tussen 31 juli en 15 augustus

Het ‘Festival Canarias Jazz & Más’ vindt plaats tussen 31 juli en 15 augustus

Geschreven op 28-06-2020


In deze nieuwe editie wordt het ‘Festival Canarias Jazz & Más’ gehouden op zes van de acht eilanden: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro. Het wordt gesponsord door de regering van de Canarische Eilanden, die haar financiële bijdrage heeft verdubbeld.

Ondanks dat de pandemie de oorspronkelijke plannen voor deze 29e editie heeft verstoord, zullen meer dan twintig internationale, nationale en lokale groepen optreden, die in totaal 34 concerten zullen aanbieden op 16 verschillende podia.

In de lijst van deelnemers staan onder andere : Snarky Puppy met Michael League & Friends; het Poolse project Atom String Quartet; de Belgische gitarist Julien Tassim; de Nederlander Steffen Morrison; The Cuban Sindycate; het trio Sumrrá; saxofonist Antonio Lizana, en namen die al jaren aan het festival zijn gekoppeld zoals Polo Ortí die zijn nieuwe project OMN presenteert of de saxofonist van Tenerife, Kike Perdomo. Het definitieve programma en de kalender worden volgende week bekend gemaakt op de website van het festival en op de sociale media.

Het festival slaagt er eindelijk in om een van zijn doelstellingen te bereiken, namelijk aanwezig zijn op de eilanden El Hierro en La Gomera, waar het maar één keer was geweest. Precies op deze twee eilanden beginnen de concerten op 31 juli.