Eigen vliegmaatschappij voor Ashotel

Eigen vliegmaatschappij voor Ashotel

Geschreven op 29-06-2020
Guy Devos


De raad van bestuur en de vergadering van de hotelvereniging Ashotel hebben de oprichting van een naamloze vennootschap bekrachtigd om een van hun strategische projecten te verwezenlijken, namelijk de oprichting van een Canarische luchtvaartmaatschappij om vluchten tussen de archipel en het schiereiland uit te voeren.

Asociación Hotelera y Extrahotelera de Tenerife bevestigt in een verklaring dat het de bedoeling is de luchtvaartmaatschappij ook te koppelen aan een touroperator en dat zij naast de verbindingen tussen de Canarische Eilanden en het vasteland de mogelijkheid incalculeert om Europese routes te vliegen.

De naamloze vennootschap zal de deelname van zakenlieden uit de hotelsector mogelijk maken, in eerste instantie uit Tenerife, later ook zakenlui, industriëlen en nijveraars van andere eilanden.

‘Dit is een initiatief dat we al jaren als cruciaal verdedigen in onze business en waaraan we reeds vele uren hebben aan gewerk. De plannen zijn gesmeed en de overeenkomsten met onze vertegenwoordigende organen zijn gemaakt.
We hebben er alle vertrouwen in dat de plannen in de komende maanden werkelijkheid worden’, zegt de voorzitter van Ashotel, Jorge Marichal, die erbij vermeldt dat de gesprekken goed op gang zijn gekomen en dat het project de steun heeft van verschillende overheidsinstellingen.

Sinds het faillissement van Thomas Cook, in september vorig jaar, heeft Ashotel de vergaderingen voor dit project versneld en is de zakenvereniging ervan overtuigd dat er op de eilanden een stevige zakelijke motivatie aanwezig is om het idee uit te voeren.

Om het initiatief te consolideren heeft Ashotel zich onder meer gebaseerd op het luchtvaartadvies van One Airways, die de exploitant van het project zal zijn.

One Airways werd opgericht in Santa Cruz de Tenerife in 2009, en is een bedrijf met 100% Canarisch kapitaal, heeft een Spaanse vergunning als luchtvaartexploitant en heeft een buitengewone reputatie bij de luchtvaartautoriteiten en organisaties zoals Organización Nacional de Trasplantes (ONT).

De volgende stap in het project is de formele oprichting van de naamloze vennootschap als kick-start van een complex project, waarvan Ashotel verwacht dat het in de komende maanden de eerste vliegverbindingen zal uitvoeren.