Korte berichten

Korte berichten

Geschreven op 29-06-2020


Het levenloze lichaam van een man werd vrijdag op straat gevonden in Santa Cruz de Tenerife, na een telefoontje aan de Canarische hulpdienst rond 23.00 uur. De lokale politie vond de man van ongeveer 50 jaar oud die een regelmatige gebruiker was van het gemeentelijk asiel. Blijkbaar waren er op het eerste gezicht geen tekenen van geweld wat de dood tot gevolg kon hebben.

Een 57-jarige fietser is zaterdagmorgen om het leven gekomen op de Avenida Islas Canarias in Las Chafiras nadat hij in botsing was gekomen met een voertuig, volgens het Coördinatiecentrum voor Noodsituaties en Veiligheid. De ambulance was snel ter plaatse en de ambulanciers begonnen onmiddellijk met de reanimatie maar konden uiteindelijk enkel zijn dood bevestigen.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) registreerde afgelopen vrijdagavond een aardbeving met een kracht van 3,6 op de schaal van Richter. De beving vond plaats in de buurt van Gran Canaria en werd gevoeld in verschillende gemeenten in het zuidoosten van het eiland. Het epicentrum van de beving bevond zich op ongeveer 50 kilometer van de kust en op een diepte van ongeveer 22 kilometer.

Een 39-jarige vrouw is zaterdag in het ziekenhuis opgenomen nadat ze werd gered van verdrinking op het strand naast de Plaza de Puerto Santiago in de gemeente Santiago del Teide. Het SUC-personeel heeft het slachtoffer eerst overgebracht naar het ‘Centro de Salud de Alcalá’ en later, eenmaal gestabiliseerd, naar Hospiten Sur.

Een 24-jarige man is zaterdag ernstig gewond geraakt na een val met zijn motorfiets op de weg naar Los Loros in Arafo (Tenerife), meldde het 112 Coördinatiecentrum voor Noodsituaties en Veiligheid. Het slachtoffer is met zeer ernstige verwondingen aan het been overgebracht naar het ziekenhuis Nuestra Señora de La Candelaria.

Een man, van wie geen verdere informatie bekend is, is overleden nadat hij zaterdag werd aangereden door een vrachtwagen op de zuidelijke snelweg in de gemeente Agüimes op Gran Canaria. Het SUC-gezondheidspersoneel kon het overlijden van de getroffen persoon alleen bevestigen vanwege de ernst van de verwondingen die hij opliep.