Granadilla lanceert extra politiediensten voor deze zomer vanaf 1 juli

Granadilla lanceert extra politiediensten voor deze zomer vanaf 1 juli

Geschreven op 30-06-2020


De gemeenteraad van Granadilla de Abona start deze zomer met extra politiebewaking vooral in de kustgebieden zoals El Médano.

María Candelaria Rodríguez legt uit dat het personeel van de lokale politie drie maanden lang uitstekend werk heeft geleverd tijdens de alarmtoestand, in een uitgebreide gemeente met meer dan 60.000 inwoners.

Zij voegt eraan toe dat tijdens de zomerperiode de aanwezigheid van de politie te voet en gemotoriseerd zal worden uitgebreid, vooral aan de kust, omdat dit de punten zijn waar de meeste mensen samenkomen in de vakantieperiode.

Er zal vooral controle worden uitgevoerd op het verboden kamperen. Daarnaast worden deze week de maatregelen afgerond die het parkeren van mobilhomes op bepaalde plaatsen zal reguleren om verkeers- en parkeerproblemen in het algemeen te voorkomen.

María Candelaria Rodríguez voegt eraan toe dat personeelsuitbreiding een noodzaak is om Granadilla de Abona te voorzien van een staf van agenten in functie van de groei van de bevolking. Granadilla de Abona in trouwens een van de gemeenten van de Canarische Eilanden met de grootste demografische toename van de afgelopen jaren.