Het team van Tenerife wereldkampioen van de First Lego League

Het team van Tenerife wereldkampioen van de First Lego League

Geschreven op 30-06-2020


Het team van Tenerife ‘Aldeatrón Robotixis’ is uitgeroepen tot wereldkampioen in het internationale toernooi van de ‘First Lego League’, waaraan slechts 20 van de 35.000 teams in deze specialiteit mochten deelnemen, met een project over huislawaai en overmatig elektriciteitsverbruik.

Het toernooi werd gehouden in het  ‘Disney’s Contemporary Resort and World Showcase Pavilion’ in Epcot (Orlando, Verenigde Staten).

Deze groep bestaat uit leerlingen van het CEIP Aldea Blanca, IES Los Cristianos, IES San Miguel, Colegio Internacional Costa Adeje en Luther King Sur.

Het team van Tenerife presenteerde een innovatieve oplossing met hun project: de 'E=Wall', een blok in de vorm van een legoblokje, gemaakt van lokaal afval (karton, invasieve planten en plastic) dat de bioconstructie bevordert.

Hun coach, Tony Cuesta, legde uit dat het een eer was om Spanje en de Canarische Eilanden te vertegenwoordigen in de Global Innovation Award, en voegde eraan toe dat dit project bedoeld is voor mensen die ervan dromen comfortabel te wonen in een betaalbaar en duurzaam huis.

Enrique Arriaga van de Cabildo de Tenerife heeft erop gewezen dat de ‘First Lego League’ een project is dat wetenschappelijk-technologische roepingen onder jongeren bevordert, een strategie die de Cabildo de Tenerife steunt via INtech Tenerife, als een van de fundamentele pijlers om de economie van het eiland te diversifiëren met innovatie en kennis.