Verhuurbedrijven van auto’s zullen de vloot op Tenerife halveren

Verhuurbedrijven van auto’s zullen de vloot op Tenerife halveren

Geschreven op 30-06-2020


De economische crisis die na de gezondheidscrisis is ontstaan, treft veel sectoren van het eiland, die voordien op de een of andere manier profiteerden van de vele bezoekers die naar Tenerife kwamen om hun vakantie door te brengen.

Een daarvan is die van de huurauto's, die een vrijwel volledige stopzetting van de activiteiten hebben ondergaan en die nu met een geleidelijke reactivering worden geconfronteerd. Om financieel het hoofd boven water te kunnen houden en zich aan te passen aan de nieuwe situatie, zal de sector het wagenpark moeten halveren.

Dit wordt verklaard door de voorzitter van de beroepsvereniging van autoverhuurbedrijven (Apeca), Juan Antonio Jiménez, die zegt dat het hele jaar door een groot deel van de vloot zal worden verkocht om het aantal voertuigen met 50% te verminderen.

Op deze manier zal het aantal huurauto's op de Canarische Eilanden verminderen van bijna 90.000 voertuigen tot 50.000. Op Tenerife, dat vóór de alarmtoestand tussen de 35.000 en 40.000 auto’s telde, zou het totale aantal onder de 20.000 eenheden kunnen liggen.