Feesten in mineur

Feesten in mineur

Geschreven op 01-07-2020
Guy Devos


Maandag heeft Güímar zijn beschermheilige, San Pedro, geëerd met een beperkt aantal activiteiten. Geen groot feest, geen muzikale, culturele of sociale evenementen die zo belangrijk zijn voor de viering van de patroonheilige, als gevolg van de beperkende maatregelen van de Covid-19-pandemie die de overheid heeft ingevoerd.

Alleen het grote vaandel werd vanaf het historische centrum overgebracht naar de hoofdkerk, die naar San Pedro is genoemd en waar het heiligenbeeld de eucharistieviering voorzat die werd geleid door pastoor Pedro Perez, die overigens reeds vier jaar lang aartspriester is in Güímar.

Toen het vaandel eenmaal naast de heilige was geplaatst, in het atrium, begon de misviering voor een volle kerk, met behoud van de veilige afstandsmaatregelen, terwijl op het plein enkele nieuwsgierigen wachtten op de uitstrooiing van 1000 flyers die één euro moesten voorstellen.

De historische Danza de Cintas kleurt reeds 232 jaar lang de geschiedenis van deze viering en vrolijkte het kerkplein op. Slechts één keer werd de traditie onderbroken, in 1938, midden in de burgeroorlog.