GES-helikopter redt vrouw

GES-helikopter redt vrouw

Geschreven op 01-07-2020
Guy Devos


Een helikopter van de Grupo de Emergencias y Salvamento (GES) van de regering van de Canarische Eilanden heeft een vrouw gered die was gevallen tijdens een wandeling op de weg van Chamorga naar Roque Bermejo, in het noordoosten van Tenerife.

Het incident vond plaats op maandag rond 12.40 uur. De oproepkamer van het Centro Coordinador de Emergencias y Seguridad (Cecoes), de hulpdienst 1-1-2, werd ervan verwittigd dat een vrouw was gestruikeld en daardoor werd gekwetst op een moeilijk bereikbare plaats voor de hulpdiensten. Daardoor werd een helikopter ter plaatse gestuurd.

De Grupo de Emergencias y Salvamento (GES) is een dienst die afhankelijk is van het ministerie van Economie, Financiën en Veiligheid van de regering van de Canarische Eilanden. Dit vliegend detachement van de hulpdiensten heeft dit jaar reeds een tweehonderdtal interventies uitgevoerd op alle Canarische Eilanden, die vanuit het CECOES 1-1-2 werden geactiveerd.

De interventies van de GES-helikopter situeren zich voor meer dan 60% van de reddingen op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn, over land en op zee en waar geen andere hulpbron kan worden ingeschakeld. Over land zijn dit veelal gebieden die zich in bergachtig en moeilijk toegankelijk gebied bevinden.