Auditorium maakt zich klaar

Auditorium maakt zich klaar

Geschreven op 01-07-2020
Guy Devos


Cultuurliefhebbers op Tenerife staan klaar om opnieuw te gaan genieten van het programma van het Auditorio de Tenerife van zodra de culturele agenda in de grote zaal weer op gang komt.
Het Auditorium Adán Martín dat afhankelijk is van de regering van Tenerife, heeft een enquête gehouden onder haar vaste klanten, waaruit blijkt dat zij er niet voor terugschrikken om terug te komen naar de zalen van het auditorium wanneer alle veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus zijn genomen.

In totaal hebben bijna 2.500 mensen deelgenomen aan een enquête die de culturele tempel in Santa Cruz heeft uitgevoerd om de heropening en de terugkeer naar haar culturele activiteiten te evalueren.
Het onderzoek werd uitgevoerd via e-mail. De vragenlijst werd naar alle gebruikers gestuurd die in de database van het Auditorium zijn opgenomen en hadden ingestemd met deze soort communicatie.

Van de ondervraagden zei 57,17% (1.402 personen) dat zij overtuigd zijn om terug te keren van zodra Auditorio de Tenerife de deuren heropent. Slechts 17% (421 personen) geeft er de voorkeur aan om nog één tot twee maanden te wachten om terug te keren.
Slechts 138 van de ondervraagden laten hun bezorgdheid kennen over de gezondheidssituatie en geven er de voorkeur aan om geen publieke evenementen bij te wonen totdat er een betrouwbaar vaccin of een betrouwbare behandeling tegen het COVID-19 wordt uitgevonden.

Er zij aan herinnerd dat het programma van het Auditorium tot eind augustus 2020 is opgeschort als gevolg van de gezondheidscrisis. Op 19 juni was er echter een concert van het Orquesta Sinfónica de Tenerife (OST) met een speciaal, voor de gelegenheid ontworpen, programma voor slechts 188 toehoorders. Een week later waren er 300 personen aanwezig.

De veiligheidsmaatregelen die door de gebruikers van het Auditorium het meest worden gewaardeerd, zijn de veiligheidsafstand tussen de stoelen (81,08%) en de desinfectie van de ruimtes voor en na elke voorstelling (81%).