Corona-tracking op Canarias

Corona-tracking op Canarias

Geschreven op 22-07-2020
Guy Devos


De gezondheidszorg op de Canarische Eilanden registreerde de voorbije 24 uur slechts één nieuw coronabesmetting op Tenerife en goed nieuws. La Gomera is weer coronavrij.

Afgezien van de 47 nieuwe gevallen op Fuerteventura die afkomstig waren van een patera met bootvluchtelingen, is de situatie op de Canarische Eilanden in de afgelopen uren weer normaal, met enkele nieuwe gevallen die dankzij het volgsysteem vroegtijdig zijn ontdekt.

In La Gomera werd gisteren een PCR-test uitgevoerd op de enige geïsoleerde persoon op het eiland en op al zijn contacten. Alle resultaten waren negatief, zodat het eiland weer vrij is van het COVID-19-virus.

Het ministerie van Volksgezondheid dringt erop aan dat de veiligheidsmaatregelen moeten worden gehandhaafd met als voornaamste maatregelen: de fysieke afstand van 1,5 meter, het gebruik van maskers in gesloten openbare locaties en op plaatsen waar het niet mogelijk is om afstand te houden. De overheid benadrukt ook het belang van het wassen van de handen.

Het regionale ministerie is bijzonder alert op de risico's die in vrijetijdsmomenten en bij familie- en vriendenfeesten plaatsvinden, omdat er meer dan de helft van de uitbraken in heel Spanje in deze niche plaatsvinden.
Het Canarische ministerie van Volksgezondheid roept daarom de burgers op tot een samenwerking om deze pandemie samen te bestrijden.
Als iedereen zijn verantwoordelijkheid draagt, kunnen we samen het coronavirus bannen, dixit de regering.