16 personen gearresteerd voor drugshandel op Tenerife

Geschreven op 23-07-2020


Leden van de Nationale Politie hebben enkele dagen geleden een operatie uitgevoerd tegen een criminele organisatie die zich naar verluidt heeft toegelegd op de distributie van verdovende middelen in verschillende delen van Tenerife. De interventie werd uitgevoerd door professionals van de ‘Unidad de Drogas y Crimen Organizado’ (Udyco) van Santa Cruz de Tenerife en de ‘Grupo de Estupefacientes de la Comisaría del Sur de la Isla’. De agenten hebben ten minste zestien personen aangehouden waaronder twee agenten van de Guardia Civil.

De arrestaties van de daders werden uitgevoerd in de gemeenten Santa Úrsula, Santa Cruz de Tenerife, Arona (Valle San Lorenzo, Buzanada en Las Galletas) en Guía de Isora. Veel van de nu aangehouden daders waren al bekend bij de politie en hadden in het verleden te maken met het vervoer of de distributie van drugs op kleine of middelgrote schaal.

Een van de agenten van de Guardia Civil die ook is aangehouden, werkte tot enkele dagen geleden op de hoofdpost van Guía de Isora. Hij gaf training aan de interventiegroepen van het ‘Instituto Armado’, zoals de elitegroep ‘Grupo de Acción Rápida’ (GAR), gespecialiseerd in antiterroristische operaties en risicovolle interventies. Momenteel werkte hij op het hoofdkantoor in Playa San Juan.

Op basis van de weinige gegevens die tot nu toe zijn bekendgemaakt, hebben onderzoekers verschillende hoeveelheden cocaïne, hasj en geld in beslag genomen. Het is echter niet uitgesloten dat er de volgende dagen nog meer arrestaties volgen van personen die bij deze groep betrokken zijn.