De botanische tuin heropent haar deuren na vier maanden sluiting

De botanische tuin heropent haar deuren na vier maanden sluiting

Geschreven op 23-07-2020


De botanische tuin van Puerto de la Cruz heeft woensdag, na meer dan vier maanden gesloten te zijn geweest, de deuren opnieuw geopend. Gedurende deze periode zonder bezoekers werden verschillende onderhoudsacties uitgevoerd, voornamelijk gericht op het behoud van de irrigatie van de collecties, de dagelijkse schoonmaak, irrigatiewerkzaamheden, snoeien van garnizoenen en het verwijderen van de beschadigde planten en bomen als gevolg van de storm die het eiland op 23 februari trof.

Deze karakteristieke omgeving, beheerd door het ‘Instituto Canario de Investigaciones Científicas’ (ICIA), verbonden aan het Ministerie van Landbouw, Veehouderij en Visserij van de regering, zal opnieuw geopend zijn van maandag tot zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Om te voldoen aan de sanitaire voorschriften, is het gebruik van hygiënische maskers verplicht om te dragen gedurende het ganse verblijf in de tuin, met inachtneming van de interpersoonlijke veiligheidsafstand tussen klanten en werknemers en er is bewegwijzering aangebracht. De maximale capaciteit van de botanische tuin is beperkt tot 300 personen. Toeristische gidsen mogen groepen van maximaal 25 personen begeleiden.

De minister, Alicia Vanoostende, wijst erop dat er van alle kanten een inspanning nodig is om de heropleving van de toeristische sector op het eiland en op de Canarische Eilanden te ondersteunen. En de botanische tuin is één van de meest aantrekkelijke locaties op Tenerife, die jaarlijks door zo'n 250.000 mensen wordt bezocht, waardoor het een toeristische attractie van topklasse is.

De regering van de Canarische Eilanden heeft een bedrag van 500.000 euro uitgetrokken voor verbetering en uitbreiding van de botanische tuin. Deze investering dient om het park verder uit te breiden met 20.000 m2 waar verschillende soorten tropische en subtropische planten zullen worden geteeld.