Ontruiming van het strand van Las Burras nabij Las Galletas

Ontruiming van het strand van Las Burras nabij Las Galletas

Geschreven op 23-07-2020


De gemeenteraad van Arona zal de medewerking van de regering van de Canarische Eilanden vragen om in een gezamenlijke actie de ontruiming uit te voeren van de illegale nederzettingen op het strand van Las Burras.

Er moet aan worden herinnerd dat de gemeente Arona een pionier is in dit soort acties en reeds verschillende keren de zones heeft ontruimd.

De afgelopen dagen heeft de gemeente Adeje soortgelijke acties uitgevoerd in La Caleta en als gevolg daarvan zijn deze mensen verhuisd naar andere gebieden, waaronder Las Burras.

Playa de los Enojados of Las Burras worden vaak bezocht door veel toeristen en inwoners van de Costa del Silencio, Las Galletas en El Fraile, vooral in het weekend en uiteraard meer in het zomerseizoen. Het bijzondere natuurreservaat Malpaís de Rasca beslaat 312,7 hectare in het uiterste zuidwesten van Tenerife, behorend tot de gemeente Arona.

Dergelijke ontruimingen werden in deze zone de afgelopen jaren meermaals uitgevoerd omdat het strand werd ingenomen door illegale kampeerders/bewoners, die voortdurend voor gezondheidsproblemen zorgden door de ophoping van afval. Bovendien voelden de buurtbewoners zich niet meer veilig en durfden het strand niet meer te bezoeken met een golf van klachten als gevolg.