Bootvluchtelingen op Playa de Troya

Bootvluchtelingen op Playa de Troya

Geschreven op 24-07-2020
Guy Devos


Op donderdag 23 juli 2020 om 07.10 uur bereikte een patera het kustgebied Playa de Troya in Adeje met een dertigtal vluchtelingen, waaronder enkele minderjarigen, aan boord.

De 30 immigranten, die in een gammele sloep samentroepten, waren afkomstig uit gebieden ten zuiden van de Westelijke Sahara en zijn vermoedelijk naar Canarische wateren gebracht door een sleepboot die gecharterd werd door mensensmokkelaars.

Alle opvarenden, die uit Senegal, Mali en Guinee komen, waren in een goede gezondheid.
Ze werden ter plaatse opgevangen door medewerkers van het Rode Kruis en werden onmiddellijk geïsoleerd en in quarantaine geplaatst, waarna ze zullen worden getest.
Ze kregen ook de nodige sociale bijstand en gezondheidshulp.

Het is niet de eerste keer deze week dat er bootvluchtelingen aankomen op de Canarische Eilanden. Vorig weekend had de Salvanimiento Marítima de handen vol toen er twee pateras, respectievelijk met 29 en 39 opvarenden aankwamen op de Canarische Eilanden. Vorige week was het ook prijs in Fuerteventura, Gran Canaria y Lanzarote waar er in verschillende boten 135 immigranten op Canarische grond aankwamen.

Volgens de gegevens die het ministerie van Volksgezondheid heeft verstrekt, zijn er op de Canarische Eilanden momenteel 159 actieve gevallen van het coronavirus op bootvluchtelingen vastgesteld.