Mondmaskerverplichting

Mondmaskerverplichting

Geschreven op 24-07-2020
Guy Devos


De minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, erkent dat er een absoluut onverantwoordelijk gedrag is op het gebruik van mondkapjes en -maskers en op de veiligheidsafstand van anderhalve meter. Derhalve waarschuwt hij dat de overheid klaar is om elke inbreuk op de maatregelen, die door de overheid werden uitgevaardigd, streng te bestraffen.

Tijdens een persconferentie hebben Minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo en de Canarische President, Ángel Víctor Torres, de bevolking eraan herinnerd dat het gebruik van maskers op de eilanden overal verplicht is, behalve op open plekken waar de veiligheidsafstand van anderhalve meter kan worden gehandhaafd.

Ángel Víctor Torres heeft herhaald dat iedereen moet beseffen dat de uitgevaardigde maatregelen in ieders voordeel is en dat de volksgezondheid momenteel op de absolute eerste plaats komt.
Wie de maatregelen aan zijn laars lapt, zal gestraft worden. Hij wijst met aandrang op de belangrijkheid van het mondmasker en op het goede gebruik ervan. Vooral op familiebijeenkomsten, privéfeesten en op plaatsen waar er vrijetijdsactiviteiten kunnen ontplooid worden.

De Canarische gemeenschap is ongeveer de enige onafhankelijke regio, samen met het hoofdstedelijk gewest Madrid, dat nog geen definitieve draagverplichting van mondmaskers en dito kapjes heeft opgelegd.
De minister en de president roepen samen op, om dit zo te houden.