De Canarische Eilanden zetten in op ‘zilveren toerisme’

De Canarische Eilanden zetten in op ‘zilveren toerisme’

Geschreven op 24-07-2020


De minister van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, verklaarde dinsdag in het parlement dat "een aangepaste bestemming zijn een trein is die de Canarische Eilanden niet mogen missen".

Castilla verwees naar de meer dan 3,3 miljoen toeristen ouder dan 60 jaar die de eilanden kiezen om hun vakantie door te brengen, waarvan er meer dan 600.000 ouder zijn dan 70 jaar. Toegankelijkheid is voor deze mensen erg belangrijk om jaar na jaar hun bezoek aan de archipel te herhalen.

Ze benadrukte echter dat toegankelijkheid een zeer ruim begrip is voor mensen met fysieke, visuele, auditieve, mentale en functionele problemen. De overheid moet bijdragen aan het minimaliseren van de moeilijkheden waarmee deze mensen worden geconfronteerd zodat ze zoveel als mogelijk de toegang hebben tot de goederen en diensten die worden aangeboden tijdens hun verblijf op de eilanden.

Castilla wees er verder op dat toegankelijkheid niet alleen deze bepaalde groep betreft, maar ook de samenleving in het algemeen door de levenskwaliteit en de beleving die de bewoners en bezoekers ervaren, te verbeteren.

In die zin kondigde ze aan dat het Ministerie van Toerisme is begonnen met het promoten en het aantrekken van wat ze 'zilveren' toerisme noemt, dat als geheel een reeks aanpassingen vereist op de Canarische Eilanden als veilige en toegankelijke vakantiebestemming voor mensen met een bepaalde handicap.

Daarom gaan de Canarische Eilanden een reeks aanpassingen doen om toegankelijkheidsproblemen te vermijden door het aanpassen van de infrastructuur en de voorzieningen, zowel openbaar als privé, de creatie van diensten en producten voor alleenreizende mensen; maatregelen en aanpassingen om uitdagingen en barrières te overwinnen en het ontwerpen van trainingsplannen om deze toeristen te helpen en te begeleiden.

De minister wees er echter op dat er reeds tal van inspanningen werden geleverd in het toeristisch aanbod om een ​​aangepaste toeristische bestemming te kunnen zijn hoewel ze erkent dat er nog een lange weg moet worden afgelegd.