Update : Zes nieuwe besmettingen op donderdag

Update : Zes nieuwe besmettingen op donderdag

Geschreven op 24-07-2020


De Canarische Eilanden hebben op donderdag, volgens de laatste gezondheidsupdate om 20 uur, zes nieuwe gevallen geregistreerd. De archipel telt sinds het begin van de pandemie 2.574 positieve gevallen. 2.247 van hen hebben de ziekte reeds overwonnen, 165 gevallen zijn nog steeds actief, terwijl er 162 mensen aan Covid-19 zijn gestorven op de Canarische Eilanden.

Fuerteventura telt 65 actieve besmettingen, Tenerife 49, Gran Canaria 40 en Lanzarote 11. Eén patiënt is opgenomen op de intensive care en drie liggen op de gewone afdeling. De rest verblijft thuis in quarantaine.

Honderd van de 135 gevallen van het coronavirus die zijn geregistreerd als uitbraken op de Canarische Eilanden, komen overeen met boten van immigranten die de afgelopen anderhalve maand zijn aangekomen in Fuerteventura, Gran Canaria en Lanzarote.

De rest van de 35 gevallen die als uitbraken op de Canarische Eilanden zijn geclassificeerd, werden op deze manier verspreid: één uit Mexico geïmporteerde uitbraak die zich via een familiereünie naar twaalf mensen uit Fuerteventura en Gran Canaria verspreidde (12 gevallen), een uitbraak bij een familiefeest op Tenerife (11 personen) en kleinere uitbreken op Gran Canaria en Tenerife.