Steeds meer stemmen vragen om PCR-tests in het land van herkomst

Steeds meer stemmen vragen om PCR-tests in het land van herkomst

Geschreven op 24-07-2020


De minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, bevestigde gisteren dat "steeds meer stemmen" zich aansluiten bij de vraag om vóór het vertrek PCR-tests uit te voeren bij de passagiers.

Tot nu toe hebben we in Europa geen gehoor gekregen, maar in China is het reeds verplicht om een negatieve PCR-test in te dienen van maximum vijf dagen voor de vertrekdatum. Een dergelijke maatregel zou kunnen overgenomen worden door de Europese Unie, zegt Castilla.

De overheid en de bevolking is bezorgd over het gebrek aan effectieve controles op de luchthavens en heeft de Spaanse regering verzocht in Europa het belang te benadrukken van deze tests om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen.

We hebben om beslissende maatregelen gevraagd en een overeenkomst met de Europese Unie zodat tests worden uitgevoerd bij de reizeigers in het land van herkomst.

Strengere beveiligingsmaatregelen zijn het enige wapen tegen nieuwe uitbraken en de kosten zijn duidelijk betaalbaar voor het gemeenschappelijk Europees beleid , verdedigde de minister, die opmerkte dat alle verzoeken tot op heden niet officieel werden beantwoord.