Inventaris van illegale nederzetting opgemaakt

Inventaris van illegale nederzetting opgemaakt

Geschreven op 25-07-2020
Guy Devos


De Policía Local van Granadilla de Abona en de Inspección de Costas zijn gisteren overgegaan tot onderzoek van illegale nederzettingen in het gebied tussen Agua Dulce (Los Abrigos) en La Mareta.
De lokale politie van Granadilla de Abona heeft technici van het departement Costas vergezeld en naar grote verwachting zal na identificatie overgegaan worden tot een complete ontruiming.

Schepen voor de veiligheid, María Candelaria Rodríguez, wijst erop dat zij samen met de andere overheden heeft gewerkt aan de oplossing van dit probleem in de kustgebieden van de gemeente. De verantwoordelijke schepen/wethouder zegt dat zij afgelopen maandag de kennisgeving geeft ontvangen van het ministerie die bevoegd is voor de kustgebieden en dat er door de gemeente werd gezorgd voor politionele ondersteuning.

Er wordt verwacht dat andere locaties aan de kust zullen onderzocht worden op illegale bewoning. Grotten, glooiingen en ravijnen zijn het onderwerp van onderzoek. Men weet dat de omgeving van La Cueva de Hermano Pedro en tussen El Médano en El Topo binnenkort actie zal worden ondernomen.

De lokale overheid heeft daartoe samengewerkt met de eilandregering, het Directoraat-generaal Kusten en de regering van de Canarische Eilanden, alsmede met de eigenaren van de betrokken terreinen, de militaire overheid en met het veiligheidskorps.
Van deze departementen werd alvast de medewerking beloofd, en na de uitzetting van La Caleta de Adeje is Granadilla de Abona de volgende plaats waar actie zal worden ondernomen.

Deze soort interventies moeten de kustgebieden zuiveren van illegale bewoning, van het storten van vuil en afval, en moet de desbetreffende gebieden terug aan de natuur overhandigen.

Er zijn nog locaties die moeten gezuiverd worden, maar buiten de bevoegdheid van Costas valllen.
Er is nog bewoning opgemerkt in grotten en hutten die zijn ondergebracht in barrancos, zoals in Los Balos dat eerder door #pasasinhuella aan de kaak werd gesteld met een campagne die vijf jaar geleden werd gestart om iedereen, bevolking en toeristen, bewust te maken van de noodzaak om de natuur niet te misbruiken.