In alle onderwijscentra van de Canarische Eilanden komt een 'Covid-manager'

In alle onderwijscentra van de Canarische Eilanden komt een 'Covid-manager'

Geschreven op 25-07-2020


De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, presenteerde gisteren het preventie- en organisatieprotocol voor het academiejaar 2020-2021, waarbij elke school wordt aangespoord om een ​​noodplan op te stellen volgens de richtlijnen. Daarom is besloten om de start van de lessen uit te stellen tot 15 september in plaats van 9 september.

De minister van Onderwijs van de Canarische Eilanden lichtte de belangrijkste aspecten van het protocol toe alhoewel hij benadrukte dat het een "levend" document is, aangezien het afhangt van hoe het virus op de eilanden verder evolueert.

Evenzo begrijpt hij dat na vijf maanden geen les "het tijd is om terug te keren naar de klas". Toch legde hij uit dat het nodig is om "aanpassingen te doen" in de onderwijscentra om de veiligheid te kunnen garanderen.

De Canarische minister van Volksgezondheid van zijn kant, Blas Trujillo, zegt dat terugkeren naar de klaslokalen een van de "belangrijkste uitdagingen" is waarmee de Canarische samenleving wordt geconfronteerd en bovendien valt het samen met het begin van het drukke toeristenseizoen.

In die zin legde hij uit dat elke school een noodplan en een Covid-manager zal hebben, terwijl in de gezondheidscentra van elke gemeente ook een Covid-manager aanwezig zal zijn die in contact staat met de Covid-manager van de school.