De Canarische campagne tegen Covid-19 krijgt nationale aandacht

De Canarische campagne tegen Covid-19 krijgt nationale aandacht

Geschreven op 25-07-2020

Wanneer op dit moment verantwoord individueel gedrag de sleutel is om in het 'nieuwe normaal' te kunnen blijven leven, heeft de regering van de Canarische Eilanden een video verspreid om de bevolking zo snel mogelijk bewust te maken van hun verantwoordelijkheid bij het dragen van een masker, het behoud van afstanden, het wassen van de handen en het vermijden van lichamelijk contact. Op dit moment zijn dit de enige maatregelen om nieuwe uitbraken te voorkomen.

In de laatste campagne wordt duidelijk getoond wat we niet moeten doen : een drankje delen, kussen, knuffelen of de kaarsjes op een taart uitblazen, want zulke handelingen kunnen u op de intensive care brengen. Het is zo'n expliciete video dat een groot aantal nationale media ruime aandacht hebben besteed aan deze video.

ABC, La Sexta, El Independiente, Economíadigital en andere media hebben de impact van de campagne extra benadrukt vanwege het realistische karakter ervan. De campagne is trouwens ook zeer succesvol op sociale netwerken.

La Sexta en El Independiente pakken uit met de titel : “De indrukwekkende campagne van de regering van de Canarische Eilanden: van de verjaardag tot de intensive care”.