Puerto de la Cruz past zijn grote zomerfestivals aan

Geschreven op 26-07-2020


De gemeenteraad van Puerto de la Cruz past drie van zijn grote zomerfestivals aan aan de huidige situatie : het ‘Festival de Jazz’ dat begint op 12 augustus, het Phe Festival op 21 en 22 augustus en Mueca in het tweede weekend van september.

De burgemeester, Marco González, verzekerde dat de stad de best mogelijke culturele programmering van de zomer op de Canarische Eilanden zal bieden met alle garanties. González presenteerde dit programma samen met Ulises Salazar, een van de promotors van het Phe Festival, en met Dany Tabarly, een van de leden van het ‘Plataforma Cómplices Mueca’.

Beiden waardeerden de cultuurbetrokkenheid van de lokale overheid en de inzet om deze festivals te organiseren in de beste veiligheidsomstandigheden die absoluut essentieel zijn op de dag van vandaag.

Het eerste festival dat plaatsvindt zal het Jazz Festival zijn dat dit jaar zijn 28e editie viert. Het zal doorgaan op twee verschillende locaties. Zo wordt de controle van de capaciteit gegarandeerd en kunnen de vereiste afstanden tussen personen worden behouden.

Het tweede festival is het Phe-festival dat voor het vijfde jaar plaatsvindt op het veld El Peñón op 21 en 22 augustus. De organisatoren van het evenement hebben een ruimte ontworpen die de viering van het concert mogelijk maakt met de juiste maatregelen, zoals een vooraf toegewezen stoel, evenals een protocol voor het betreden en verlaten van de locatie. De capaciteit is met meer dan 50% verminderd tot 1.300 mensen per dag.

Het laatste festival Mueca gaat door in het tweede weekend van september en zal haar shows aanpassen aan gesloten ruimtes met beperkte capaciteit.