Update : 13 nieuwe besmettingen op zaterdag

Update : 13 nieuwe besmettingen op zaterdag

Geschreven op 26-07-2020


De Canarische Eilanden sloten de zaterdag af met 13 nieuwe besmettingen van het coronavirus die op Tenerife werden gedetecteerd, volgens de laatste gezondheidsupdate. Dit brengt het gecumuleerde aantal besmettingen op de eilanden op 2.595.

Momenteel zijn er nog 185 mensen steeds ziek. Zeven van hen liggen in het ziekenuis en een patiënt ligt op de intensive care, terwijl de rest thuis wordt behandeld.

Een persoon werd gisteren genezen verklaard wat het totale aantal mensen, die de ziekte reeds hebben overwonnen, op 2.248 brengt.

Tenerife telt de meeste actieve gevallen met 68, gevolgd door Fuerteventura met 65, Gran Canaria met 41 en Lanzarote met 11.

De bezorgdheid groeit voor een nieuwe golf van de epidemie. Op de Canarische Eilanden werden er vanaf vrijdagmiddag 14 actieve uitbraken geregistreerd die in totaal 144 mensen troffen en nog eens 350 mensen werden in quarantaine geplaatst.

Vijf van deze uitbraken betreft honderd immigranten die met bootjes aankomen op Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Uitbraken die volgens de epidemioloog Amós García "niet zorgelijk" zijn omdat ze vanaf het eerste moment onder controle zijn. Dan zijn er nog drie uitbraken van onbekende oorsprong die verder worden onderzocht, terwijl de andere zes gevallen zich voornamelijk in de familiale omgeving hebben verspreid.