Britse TUI schort alle vluchten op

Britse TUI schort alle vluchten op

Geschreven op 27-07-2020
Guy Devos


Londen legde vanaf zondag quarantainemaatregelen op aan alle onderdanen die van Spanje komen en TUI schort alle vluchten op tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje, inclusief de Balearen en de Canarische Eilanden.

Het besluit van de Britse regering maakt de toeristische sector op de eilanden, en vooral op Tenerife, bang, vooral omdat het eiland met een hoge mate afhankelijk is van het Britse toerisme.

De Britse regering heeft zondag bevestigd dat zij vanaf zondag om middernacht opnieuw een veertiendaagse quarantaine zal instellen voor reizigers die vanuit Spanje terugkeren. Het besluit van de Britse regering komt er na een sterke verhoging van het aantal COVID-19-gevallen in Spanje. Op het eind van de vorige week werden er in Spanje meer dan 900 nieuwe besmettingen gemeld.

Naar aanleiding van de toename van het aantal gevallen heeft het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken niet-essentiële reizen naar Spanje afgeraden, behalve naar de Canarische Eilanden en de Balearen.

Even na de aankondiging van de Britse overheid meldde touroperator TUI dat alle vluchten van Groot-Brittannië naar Spanje, inclusief de vluchten naar de Canarische Eilanden, vanaf zondag zijn geannuleerd.

Van zodra de Britse reizigers die vanuit Spanje in het Verenigd Koninkrijk aankomen, moeten zij in een verplichte quarantaine van twee weken.

Andere vliegmaatschappijen zoals EasyJet, Ryanair en British Airways bevestigen dat zij hun lreguliere vluchten naar Spanje voorlopig handhaven.

Volgens de nota verduidelijkt de Britse regering in hetzelfde besluit dat de Canarische Eilanden en de Balearen zijn uitgesloten van de restrictie om niet naar Spanje te reizen omdat dit gebieden zijn met een bijzonder lage COVID-19-besmetting.

Het gaat er ook om dat de burgers bij hun terugkeer naar hun vaderland, niet in quarantaine hoeven te gaan, nadat ze van een deugdelijke vakantie op de Canarische Eilanden hebben genoten.