5 miljoen investeringen en 8 bouwvergunningen

5 miljoen investeringen en 8 bouwvergunningen

Geschreven op 27-07-2020
Guy Devos


Afgelopen vrijdag heeft de burgemeester van Arona, José Julián Mena, de eerste stedenbouwkundige vergunningen voor grote werken, die dit jaar nog worden uitgevoerd, ondertekend.
In concreto zijn er in totaal acht vergunningen afgeleverd met een totale investeringswaarde van meer dan 4,8 miljoen.
Daarnaast zijn er vier scheidingsvergunningen afgegeven. Dit is een procedure die wordt gevoerd om een deel van een grondoppervlakte te scheiden en daarmee een nieuw eigendom wordt gevormd.

De belangrijkste vergunningen, volgens hun economische omvang, zijn de bouw van het supermarkt Mercadona, met een investering van 3,9 miljoen euro, twee industriële pakhuizen en twee gebouwen, waarvan er één uit vier verdiepingen bestaat.

Gemeentelijke bronnen bevestigden dat het de eerste grote bouwvergunningen van het jaar zijn, na de verlammende situatie door het COVID-19-virus. Gelukkig is deze akelige periode op het gebied van de stedenbouw voorbij.

Er zij aan herinnerd dat het hoofd van dit departement, Luis García, op 22 juni jongstleden is ontslagen wegens gesjoemel bij de bouw van het Artslife & Winkelcentrum in Punta del Camisón (Playa de Las Américas), en dat dit dossier voor de gemeente is afgesloten, maar waar het openbaar ministerie ambtshalve een onderzoek heeft ingesteld.

José Julián Mena benadrukt het belang en de enorme behoefte om het beheer inzake de stadsplanning te deblokkeren en prees het werk van het technisch personeel. Hoewel hij erkent dat er nog veel werk moet worden verricht voor de stadsplanning in Arona, benadrukte hij dat het vrijgeven van investeringen ter waarde van 4,8 miljoen euro zal zorgen voor nieuwe banen en in nieuwe kansen voor de gemeente.